Archiv pro měsíc: Prosinec 2016

Zbavte se hemeroidů

Co jsou to hemeroidy? Jsou to zvětšené křečové žíly, které jsou buď přímo v konečníku, nebo v jeho vchodu. Vnitřní hemoroidy poznáme tak, že při stolici, dochází ke krvácení. Pokud jsou hemoroidy větší, mohou se dostat ven se stolicí a bývá těžké, zatlačit je zpět.

Vnější hemoroidy jsou bolestivé, mohou však sami zmizet za nějaký čas. Hemoroidy trápí spousty lidí, kolem věku 30 let jde o každého druhého, po 40 věku se hemoroidy vyskytují téměř u všech. Bývají i dědičné. Jedná se o velmi nepříjemnou věc, kterou byste měli začít řešit.

Hemoroidy mohou vzniknout častou zácpou, těžkou prací, nebezpečné může být i posilování. Pozitivní zpráva je, že hemoroidy nevedou k rakovině střev. Při velkých bolestech je třeba hemoroidy chirurgicky odstranit.

Hemoroidům předejdete těžko, ale zmírnit rizika můžete, pokud do své stravy zařadíte dostatek vlákniny, budete dodržovat pitný režim, a vyhnete se nadměrnému pití kofeinu a také samozřejmě alkoholu. Hemoroidy jsou problém, který je velmi diskrétní.

Pokud se u vás však objeví, měli byste jej řešit a to s lékařem. Domácí léčba není tak účinná a efektivní. Je to problém nepříjemný, ale lékaři jsou na to zvyklí, odhoďte stud stranou, protože čím dříve se hemoroidy začnou léčit, tím lépe.

Stojíte-li si za tím, že si přesto budete snažit pomoci doma sami, pak konzumujte hodně citrusových plodů, třešní, cibule a bobulového ovoce. Posílíte tak žíly. Můžete si udělat sami obklad z bezinek a ten nejlépe na noc vložit do konečníku. Doporučuje se také mast z dubové kúry, kterou koupíte v lékárně, nebo lázeň v odvaru z dubové kúry.