Archiv pro měsíc: Leden 2016

Zácpa a její léčba

Tento problém postihuje až dvacet procent populace. Je považovaná za civilizační chorobu, která vzniká v důsledku negativních vlivů současného životního stylu. Především tedy nevhodného stravování, nedostatečného příjmu tekutin a sedavého způsobu života. Je to onemocnění známé od starověku.

První zmínky se datují již z období 3 000 let před naším letopočtem a pocházejí ze starověké Číny. O zácpě se píše i na egyptském papyru ze šestnáctého století př. n. l. Léčbou zácpy se zabýval Hippokrates a Avicena, protože pravidelné vyprazdňování bylo ve starověku považováno za známku pevného zdraví. Podívejme se tedy nyní na zácpu a její léčbu.

Co je to zácpa?

Jedná se o velmi subjektivní pojem, jelikož četnost a pravidelnost vyprazdňování je velmi individuální. Definice je vždy proto relevantní. Obecně se tak označuje problematické či bolestivé vyprazdňování, které je spojeno se změnou charakteru anebo frekvence stolice, přičemž častost vyprazdňování se mění s věkem.

Zácpa a její léčba

Při stanovení léčby je vhodná porada s lékařem. Zejména proto, aby byly zprvu objasněny příčiny zácpy. Objasnění příčin je důležité, nejde-li o symtomatickou zácpu, která provází doposud nediagnostikované onemocnění. Po vyloučení akutních stavů lékař zpravidla doporučí další postup.

Zácpa a její léčba – postup

Postup léčby se skládá ze dvou kroků – diety a projímadel. Pokud se dodrží zácpa a její léčba, tak jak stanovil lékař, dojde k uzdravení.

1. Dietní a režimová opatření

  • Dostatek tělesného pohybu
  • Dostatek tekutin (2 – 3 litry denně)
  • Pravidelná strava bohatá na vlákninu
  • Neoddalovat vyprázdnění při nutkání
  • Nácvik „vyprazdňovacího“ režimu

2. Volba správného projímadla

V současnosti se používají projímadla, která podle mechanismu působení rozdělujeme do 3 skupin:

Kontaktní laxativa jsou látky, které svým účinkem působí přímo na střevní stěnu a způsobují zvýšení střevní peristaltiky a omezují vstřebávání vody a minerálů ze střeva. Jejich hlavní nevýhodou je, že se téměř vždy jedná o návykové látky, jejichž účinek se s časem snižuje a při nadužívání mohou poškodit nervové zásobení střeva a tím nevratně zničit jeho funkci.

Osmotická laxativa na sebe vážou vodu a druhotně stimulují střevní sliznici k další sekreci hlenu, vody a elektrolytů. Jejich efekt je mnohem přirozenější. K těmto projímadlům patří nerozpustné a nevstřebatelné hořečnaté a sirné soli (třeba v minerálních vodách). Šetrnější jsou ta, jejichž účinnou látkou jsou převážně cukry, které nejsou vstřebávány do organizmu, a proto je mohou používat i diabetici.

Látky stimulující střevní motilitu – působí přímo na hladkou svalovinu tenkého i tlustého střeva tak, že vyvolávají silné propulzivní peristaltické vlny. Do běžné léčby zácpy však tyto látky nepatří.

Hledání stomatologa v Praze

Hledat kvalitního stomatologa v Praze může být doslova noční můrou. Pokud si myslíte, že stomatologie Praha je na té nejvyšší úrovni u nás, rozhodně nejste zase tak daleko od pravdy, ale i zde se najdou lékaři, jejichž služby jsou buďto příliš drahé, nebo zcela nedostupné. Stejně tak se může stát, že narazíte na zubaře z Prahy, který nebude patřit právě k nejšikovnějším a zubní péče bude spíše problematická.rtg-kontrastni

Málo zubařů v celé České republice

Zubních ordinací v Praze je poměrně hodně, ale jaká je situace v jiných místech naší vlasti? Není to nikterak valné, zubařů je stále méně a v důsledku toho také přibývá těch méně kvalitních, zvyšují se ceny za služby. V některých městech, nebo i na vesnicích je zubní péče zcela nedostačující a kvalitních odborníků je až triskní nedostatek. Ani nemluvě o mnohdy špatném vybavení a ne právě kvalitním zázemí obvodních zubních lékařů.

Přitom je péče o zuby je tolik důležitá a často hodně problematická. Pokud navštívíte web zubni-praha.cz, můžete si prohlédnout takové služby, jako jsou moderní zubní implantáty Praha, nebo dentální hygiena Praha 2. Nechte se ošetřit kvalitně a za přijatelné ceny, vydejte se do zubní ordinace na Praze 2, kde budete zbaveni strachu ze zubaře.

Zbavte se svého strachu ze zubaře

Zubař z Prahy vás zbaví konečně vašeho strachu. Pokud navštívíte zmiňovaný web, můžete si zvolit také méně standardní zákroky, zubní ordinace Praha je skutečně kvalitě a moderně vybavena, takže každý úkon bude na té nejvyšší profesionální úrovni. Co je velmi podstatné, to je také příjemné prostředí nejen z hlediska prostor ordinace, ale také z pohledu samotného personálu. Ten se snaží vždy vyjít maximálně vstříc klientovi a pacientovi, vše je s ním konzultováno a nechybí ani praktické ukázky, například v rámci služby dentální hygiena Praha 2.

Nyní už se nebudete muset bát, neboť tým zkušených lékařů se postará o dokonalé, a především bezbolestné ošetření. Anestezie může být lokální nebo celková, to záleží na složitosti prováděné operace, cílem je pak vždy absence jakékoliv bolesti. Moderní stomatologové z Prahy 2 dokážou skutečné zázraky.

Dopřejte si nejlepší péči na zubní klinice Praha

Zubní ordinace Praha a zubař Praha s nejmodernější péčí na vás čeká v místě se skvělou dostupností, přímo v centru. Pro urgentní záležitosti zde můžete dokonce využít zubní pohotovost. Dobrá dostupnost a poskytování komplexní péče jsou hlavní přednosti této moderní zubní kliniky Praha. Jde o zařízení využívající nejnovější postupy a technologie, ke spokojenosti pacientů a se snahou dosáhnout co nejlepšího a nejhezčího výsledku.ordinace_4

Prevence, zákroky i estetická stomatologie

Zubní ordinace Praha a stomatologie Praha se zaměřuje nejen na běžnou prevenci a zákroky, ale i na stomatologii estetickou. Na vzhled zubů je dnes kladen velký důraz. Moderní medicína přináší nové možnosti, a jinak tomu není ani v oblasti stomatologie. Moderní metody dokážou srovnat zuby nejen dětem, ale částečně i dospělým. Nikdy není pozdě se svými zuby něco dělat. Pokud jste v dětství rovnání zanedbali, navštivte ortodoncii Praha a nechte si alespoň částečně zuby srovnat. Uvidíte, že tohoto kroku nebudete litovat. Aplikace rovnátek Praha není bolestivá a mnohé napraví. Vydržet trochu nepohodlí určitě za krásu stojí.

Bělení a čištění zubů

Další oblíbenou metodou je bělení zubů nebo čištění ultrazvukem. Tím se zabývá dentální hygiena Praha. Zářivě bílé zuby má málokdo od přírody, většinou je třeba tomu pomoct. Bělení a čištění je k zubům šetrné a nepůsobí bolest. Spolehnout se můžete na nejlepší výsledky, které dnešní medicína nabízí.

Rovnátka Praha pro děti i dospělé

Pokud jste zanedbali rovnání zubů v dětství, není všem dnům konec. Zuby lze alespoň částečně srovnat i v pozdějším věku. Výsledky s rovnátky Praha mohou být až překvapující. Ortodoncie Praha sice nedokáže vyloženě zázraky, ale zvládne mnohé vylepšit. Nikdy není úplně pozdě aby Vám pomohl zubař a stomatolog Praha

Bolest v krku

Bolest v krku potrápí občas každého z nás. Jedná se o obtíž, která signalizuje symptom nějakého onemocnění. Začíná tak rýma, nebo virové onemocnění. Mezi nejčastější příčinu této bolesti ovšem patří zánět ústní části hltanu. Stejným způsobem se však může projevit i podráždění krku kouřem, suchem nebo neobvyklou námahou hlasu.

Projevy onemocnění

  • bolestivé a stižené polykání
  • škrábání v krku
  • zvětšené krční uzliny
  • chrapot a pálení
  • zarudnutí a bolest vystřelující až k uším

Co je příčinou bolesti v krku?

Bolest většinou způsobí bakteriální či virová infekce. Za další příčiny se může považovat i znečištěné ovzduší a alergie. Alergie způsobují bolest v důsledku otoku sliznic a větší přítomnosti hlenu. Dochází tak k napadení sliznic umístěných přímo v hrdle. Nástup bolesti je silný a většinou rychle odezní.

Při virové bolesti se jedná o krátkou dobu, kdy bojujeme s nepříjemnými projevy onemocnění. Většinou je doprovázeno i teplotou, nechutenstvím a malátností. Bolest však netrvá déle než pět dní. Někdy se můžou objevit, jako doprovodné příznaky i malé vřídky na měkkém patře či lymfatické ostrůvky na zadní části hltanu.

Bakteriální infekce krku je mnohem horší. Vždy je doprovázená vysokou horečkou. Dalšími příznaky, podle kterých poznáte, že se jedná, o tuto infekci jsou silná bolest krku, oteklé a zvětšené uzliny, těžké polykání. Začátek propukne bolestí hlavy, břicha a zvracením. V tomto případě je nejlepším řešením navštívit lékaře.

Léčba

Nejúčinnější léčbou bolesti v krku jsou různá antiseptika. Vyskytují se ve formě cucavých tablet a roztoků. Vždy si vybírejte přípravky s antimikrobiálními látkami a místně působícím antiseptikem. Uleví na nějaký čas od bolesti. Cucavé pastilky mají dobrou chuť a používat se dají několikrát denně.

Doplňující léčbou je klid na lůžku, dostatečné teplo a spánek. Nezapomínejte ani na pravidelný přísun tekutin a přiměřeně vlhké domácí prostředí. Určitě zvyšte přísun vitamínů. Ať, už v podobě tabletek či ovoce.

Potravinové doplňky vhodné pro snížení bolesti v krku

  • Vitamín C – pomáhá zvládat infekci
  • Česnek a echinacea – mají antivirové a antibakteriální vlastnosti
  • Zinkové pastilky – snižují dobu trvání onemocnění
  • Lékořice – pomáhá silně zduřelým sliznicím
  • Léky na bolest v krku

Líbí se vám krásné, dlouhé řasy? Vyzkoušejte jejich přirozené prodloužení.

Přirozené prodloužení řas

Přirozené prodloužení řas

Která z nás, žen, by si nepřála mít krásné, výrazné a velké oči, díky nimž bude okouzlovat nejen muže, ale i kolegyně v práci a kamarádky? Jestliže znáte nějakou ženu, která chodí na zahuštění řas do kosmetického salonu, jistě víte, jak husté a dlouhé řasy dovedou povznést celkový vzhled a okouzlující pohled. Jenže mnoho z nás nemá čas na docházení do salónů, poměrně časté obnovování vypadaných řas. A právě proto je tady přípravek, který si jednoduše aplikujete v pohodlí domova. Řasy vám povyrostou a budou hustější i silnější.

Sérum pro hustější, delší a výrazné řasy

Zajímá vás, o čem mluvíme? Jde o sérum, jehož účinek zpozorujete již za pouhých sedm dnů díky patentované technologii EPM enzymů. Profesionální salony krásy a jejich nezávislé testy prokázaly, že toto sérum velmi rychle zvětší objem řas o 70% a jejich délku prodlouží až o neuvěřitelných 90%. Budete mít přirozeně krásné řasy, své, nikoli nepřirozeně prodloužené či nalepovací a váš pohled bude přímo božský.

Jde o dermatologicky testovaný a bezpečný výrobek pro přirozené prodloužení řas.

Přesvědčte se i vy o účincích během jednoho týdne

GigaLash je 100% bez vedlejších účinků, 100% hypoalergenní, dosáhnete 100% krásně dlouhých a přirozených řas a 100% dlouhodobé trvanlivosti výsledků.

Společnost si je natolik jistá účinky, že garantuje 100% spokojenost nebo vrácení vašich peněz. Ať už byste byla nespokojená z jakéhokoli důvodu, do 15 dnů vám vrátí peníze. Nestojí to za to vyzkoušet sérum co nejdříve?

Buďte i vy během jednoho týdne krásná, a to díky dlouhým a hustým řasám. Vše bez řasenek, zásahů kosmetiček nebo nalepování něčeho, co nevydrží. Uvidíte, že budete spokojená, jako mnoho žen před vámi a nebudete chtít sérum vyměnit za cokoli jiného pro krásu vašeho pohledu.

Podpořte sílu a délku své erekce, je to jednoduché…

podpora erekce

podpora erekce

Není vůbec málo mužů, které by neomazovala délka či síla jejich erekce. Pokud s ní máte potíž i vy, můžete mít např. pocit méněcennosti, zklamávání ženy a sex si s vaší partnerkou neužíváte tak dobře, jak byste si mohli…

Právě pro vás je tady stále více možností, jak tuto nepříjemnost řešit. I proto, že je mužů s krátkou nebo nekvalitní erekcí stále víc, snaží se společnosti vyrábějící léky i doplňky stravy přijít na co nejlepší pomoc, jak mužům ulevit.

Jednou z voleb, která vám zajistí, že podpora erekce bude dostatečná, je doplněk stravy Erexan. Pocítíte nejen silnější a delší erekci, ale také podpoří vaši potenci.

Funguje šetrně, ale výborně

Erexan se skládá z vyváženého souboru látek a molekul přírodního původu. Neobsahuje zbytečné přídavné látky, které by mohly mít za následek snížení účinku. Najdete v něm L- Arginín na slabou erekci a pro produkci a kvalitu spermií a podporu potence. Také uvolňuje hladké svalstvo, díky čemuž bude penis dostatečně zásoben krví a tím větší i tvrdší.

Obsaženou látkou je i L – citrulin pro dostatečně dlouhou dobu ztopoření. Prokrvení napomáhá i aminokyselina L-Lysin a umožňuje podávat opakované a delší sexuální výkony. Další složkou je koncentrovaný extrakt z Tribulus Terestris. Jde o stimulant pro úpravu hladiny pohlavního hormonu testosteronu. Podpoření testosteronu napomáhá i aminokyselina L- Ornytin. Očekávat pak lze delší výdrž i vymizení problémů s předčasnou ejakulací.

V Eraxanu nadjete i koncentrovaný extrakt z rostliny MACA pro dodání energie pro orgasmus i celý milostný průběh a prožitek. MACA napomáhá i při potížích s prostatou a nedostatečnou tvorbou spermií, slabou erekcí a impotencí.

Vyzkoušejte i vy užívání Erexanu. Získáte aminokyseliny a extrakty v tabletkách, které jsou vyráběny patentovanou metodou zmrazení. Ve vašem těle dojde ke spojení a vytvoření synergie a vy si budete užívat skvělý sex s vaší partnerkou.

Léčba hemeroidů

Kolem toho onemocnění panuje stále mnoho studu a předsudků. Právě proto věnuje léčbě tohoto onemocnění málokdo pozornost. Přitom zanedbání léčby hemeroidů může vést k pozdějším velkým obtížím anebo vzniku závažných onemocnění.

Trpěla, nebo trpí jimi asi polovina dospělých obyvatel Evropy. Nejčastěji se hemoroidy objevují ve věku od 40-65 let, dále u pracujících, kteří dlouhodobě sedí, a u těhotných žen v posledních týdnech těhotenství. Hemoroidy bohužel způsobují nepříjemné pocity a bolest, ale při správné léčbě a dobré prevenci můžete potížím úspěšně zabránit.

Co jsou to hemeroidy?

Tímto slovem se označuje krvácení. Nejčastější oblasti jejich výskytu je řitní kanál, což jsou poslední dva až tři centimetry tlustého střeva. Tato část střeva je pod povrchem sliznice protkána sítí cév, které vytvářejí drobné polštářkovité útvary. Tyto útvary jsou přítomny ve střevě již před narozením a po celý lidský život. Když se ovšem tyto polštářky zvětší, začnou se projevovat 1. příznaky obtíží, jako je svědění, krvácení a bolest.

Rozlišují se na vnější a vnitřní. Vnější se nacházejí kolem řitního otvoru. Většinou jsou nebolestivé, pokud se v nich ovšem nevytvoří krevní sraženina. Vnitřní hemoroidy obvykle vznikají kolem stěn řitního kanálu. Mohou vystupovat řitním otvorem ven zároveň se stolicí, a poté opět zmizí. Pozor, mohou krvácet a jsou bolestivé.

Léčba hemeroidů

Nikdy jí neodkládejte. V počátečních stádiích se dá využít léčba mastičkami. Ty se dají běžně zakoupit v lékárně. Pokud ovšem nezaberou, je nutné přistoupit buď k chirurgickému zákroku anebo jiným moderním metodám léčby.

Při radikálním chirurgickém řešení se bohužel musíte připravit na velmi bolestivý zákrok a následné hojení. Rekonvalescence je spjata s dlouhou pracovní neschopností. Při chirurgickém zákroku může dojít k zúžení rekta a tím k budoucím obtížím při stolici.

Moderní metody

Léčba hemeroidů může probíhat i pomocí moderních metod. Úspěšně se tak dá vyhnout bolestivému chirurgickému zákroku. K rozšířeným a účinným neinvazivním metodám léčby hemoroidů patří:

Sklerotizace spočívá v injekčním nastříknutí speciální látky do hemoroidů, která způsobí jejích zajizvení a uzavření.

Koagulace infračerveným zářením je moderní léčebný způsob. Provádí se ambulantně a je bezbolestný. Při plném vědomí se způsobí infračerveným zářením drobná nekrotizace neboli odumření tkáně hemoroidálních uzlů.

Elastická ligatura – spočívá v aplikaci elastických kroužků pomocí různých druhů aplikátorů ambulantně a jako u všech předchozích metod není nutné anestesie či analgesie.

Zmražení – principem je rychlé podchlazení a opět bezbolestná nekróza tkáně.

Věděly jste, že můžete mít větší prsa i bez plastické chirurgie? Zvolte přírodní cestu.

Prášky na zvětšení prsou

Prášky na zvětšení prsou

Prsa jsou důvodem, proč má mnoho žen jakéhokoli věku mindrák. Některým vadí, že jsou jejich prsa příliš velká, většina žen ale řeší opačný problém, a to jsou prsa malých rozměrů. Přitom všem trpí naše sebevědomí, stydíme se, cítíme se nepřitažlivě a rády bychom svým mužům dopřály požitek pro jejich oči i ruce a měly prsa větší, pevnější.

Jestliže i vy patříte k těm, kterým do vínku nebyla dána velká prsa a ráda byste je měla, rozhodněte se užívat prášky na zvětšení prsou. Už za dva týdny budete pozorovat rozdíl.

Budete spokojená a krásná

BreastEXTRA+ se užívají 2x denně, začíná se na začátku druhé poloviny menstruačního cyklu ženy. Za pouhé dva týdny budou patrné změny, prsa budou jak pevnější, tak pokožka se vypne a zjemní.

Pro správný účinek je potřeba dodávat tělu nutričně hodnotnou stravu. Dopřávejte si maso, mléčné výrobky, obiloviny, ovoce, zeleninu a získejte dostatek živin, které pomohou vaším prsům růst.

Prsa se zvětšují především v době klidu, dobré je proto spát alespoň 8 hodin denně, relaxujte, odpočívejte a vyhýbejte se situacím, které vám nejsou příjemné a uvádí vás do stresu.

Pilulky nepracují jen na prsou a pokožce, zvyšují sebevědomí, půvab ženy a proto je důležité jejich užívání i poté, co dojde ke zvětšení poprsí.

Síla přírodních látek

BreastEXTRA+ funguje díky fytoestrogenům, které jsou v nich z rostlin obsaženy. Podobají se hormonům, které způsobují produkci tkáně prsní žlázy a prsa rostou. Jaké rostliny to jsou? Angelica sinensis, Wild yam, Damiana, Fenugreek, Saw palmetto, hydrolyzovaný kolagen a sójové izoflavonoidy.

Jestliže vás zaujaly tabletky BreastEXTRA+, více informací i možnost objednat si je najdete na internetových stránkách www.breastextra.cz. Vyzkoušejte je, uvidíte, že budete spokojené, jako spousta žen před vámi.

Bolest prsou

Řadí se mezi bolesti, kterou občas prožije za svůj život každá žena. S lékařského hlediska se dá tato bolest považovat za přirozený jev. Ne vždy se musí jednat o nějaké závažné onemocnění. Ani nesignalizuje rakovinu prsu. Přečtěte si v článku informace o tom, co je právě příčinou bolesti prsou.

Rozlišení bolesti prsou

Rozlišuje se dva základní druhy bolesti. A to bolest cyklická a bolest necyklická. Každý druh se vyznačuje něčím jiným. Nyní se podíváme na jejich význam.

● Cyklická bolest prsou

Jedná se o bolest, která se opakuje každý měsíc. Prsa ženy jsou napjatá, bolestivá, těžká, jakoby napuchlá. Žena může dokonce pociťovat nepohodlí v podpaží. Postižena jsou obvykle obě prsa. Tato cyklická bolest je spojována s menstruačním cyklem ženy, objevuje se obvykle mezi 20. a 30. rokem života a končí s příchodem menopauzy.

Pociťuje se vždy před příchodem menstruace, ale jsou i ženy, které mají prsa bolavá téměř neustále. Jiným ženám se naopak může stát, že bolestí trpěly, na dlouhou dobu je bolest trápit přestala, a pak se zase vrátila. Za tyto nepříjemnosti může citlivost na hormonální změny, které se v ženském těle odehrávají každý měsíc.

● Necyklická bolest prsu

Jestliže se bolest vyskytuje jen v jednom prsu a je nezávislá na periodě, jedná se o necyklickou bolest prsu. Tato bolest je většinou ostrá nebo pálící. Její příčina může být jen něco prostého, jako je pohmoždění po zranění, námaha způsobená sportem, infekce apod. Jestliže si však žena není jistá, co je příčinou její bolesti, měla by raději navštívit lékaře. Přece jen se může jednat o časné stádium rakoviny prsu.

Jednotlivé příčiny

U příčin se dá konstatovat, že si za tyto potíže může většina žen sama. Je to dáno tím, že si neumí vybrat správnou velikost podprsenky. Nejen, že si zvolí špatnou velikost, ale mnohdy i tvar. Častější bývají u žen, jenž sportují. Proto je vhodné na sport zakoupit sportovní podprsenku.

Typy jednotlivých příčin

* špatně vybraná podprsenka – vyberte si správnou podprsenku

* zánět prsní žlázy – za bolesti prsou často může zánět v prsních žlázách. Příčinou jsou většinou bakterie.

* pokles hormonů – nízká hodnota progesteronu po ovulaci.

* nádory prsou – nádory bolí až ve svých pozdějších stádiích.

Pásový opar léčba

Vir Varicela, který způsobuje plané neštovice, je také původcem nepříjemného onemocnění, které se nazývá pásový opar. Přestože po prodělání planých neštovic zůstává postiženému trvalá imunita, virus Varicela stále přežívá v nervových gangliích a při oslabení organismu může dojít k jeho opětovné aktivaci. Čímž vzniká pásový opar, který se projevuje vznikem puchýřkovité vyrážky na kůži, nejčastěji na břiše, zádech, hrudníku či zádech.

Jedná se o velmi nepříjemné onemocnění, u kterého je důležití včas zahájit léčbu. V článku se budeme věnovat tomu, jak probíhá pásový opar léčba. Informace, jež si přečtete se můžou v budoucnu hodit.

Příznaky a projevy pásového oparu

Onemocnění postihuje především starší a oslabené jedince. Mezi jeho hlavní příznaky patří svědění, bolest, celková únava, horečka, zimnice a samozřejmě výsev vyrážky, která má tvar puchýřků a vysévá se v pásech (odtud pásový opar). Puchýřky se po několika dnech změní ve strupy.

V případě nestandardního průběhu může dojít jenom k zarudnutí kůže bez výsevu puchýřků, případně postižená místa jenom bolí a k výsevu puchýřků vůbec nedojde. Často se také pociťuje bolest i po zaschnutí puchýřků do doby než se nervová zakončení v kůži vzpamatují. Při napadení motorických nervů mohou vznikat parézy (obrny) svalů. Při napadení obličeje může dojít k obrně trojklanného nervu a v případě napadení oka hrozí oslepnutí.

Pásový opar léčba

Nikdy se neobejde bez lékaře. Jedině ten je schopný stanovit přesnou a účinnou léčbu. V závažnějších případech a těžkém průběhu probíhá pásový opar léčba v nemocnici.

Základem pásový opar léčba je symptomatická léčba, kdy se mírní projevy onemocnění. Na puchýřky se povětšinou předepisuje tekutý pudr či zinkový olej, které dokáží zklidnit svědění a zmírnit bolest. Jejich hlavním úkolem je hlavně podpora hojení a zabránění propuknutí druhotné infekce. Společně s nimi jsou nasazovány analgetika a protizánětlivé léky.

U jedinců s narušeným imunitním systémem jsou navíc předepsané antivirotika. Aciklovir, valaciklovir jsou látky přímo cílené na původce onemocnění a navázáním na jeho strukturu mu zamezují se nadále množit. Aby byly tyto látky účinné, je zapotřebí, aby byly aplikovány co nejdříve po propuknutí pásového oparu a jeho léčby. Jako kritická doba se udává 72 hodin, po jejimž uplynutí je jejich účinek nulový nebo jen minimální. Jejich aplikace se muže provádět ústně či infuzí, ozhodnutí je vždy na ošetřujícím lékaři, jenž zhodnotí akutnost zdravotního stavu pacienta.

Jelikož se jedná o poměrně drahé léky, jsou podávány jen pacientům, kteří mají následkem nemoci či její náročné léčbě sníženou obranyschopnost. K hospitalizaci se přistupuje jen v případě, že je oparem zasažená velká plocha kůže či nedochází k jeho ústupu.