Archiv pro měsíc: Srpen 2015

Bolest v krku – babské rady

Většina z nás zná ten pocit, kdy se ráno probudí a cítí nepříjemné škrábání a ,,žiletky“ v krku. Přesto se lidé často rozhodnou plnit své povinnosti v podobě docházky do práce, do školy a snaží se najít ověřenou ,,přírodní“ pomoc před tím než navštíví lékaře.

By: SamahR

Rady našich babiček

Nejjednoduší a nejstarší radou jak na bolest v krku je léčba bylinkami a potravinami s protizánětlivým účinkem. Většina rodin má svůj ověřený postup léčby, který si předává po generace.

Mezi nejčastější přírodní pomocníky patří:

česnek – jeho konzumace při bolesti v krku působí vysoce antibakteriálně. Jen je potřeba po jeho nadměrné konzumaci ,,upravit“ dech nebo v tomto období nevyhledávat společnostJ

cibule – nakrájíme ji na slabé plátky či kostičky, smícháme s medem či cukrem a několik hodin necháme odležet dokud vše ,,nepustí šťávu“. Tu pak několikrát za den konzumujeme po lžičkách.

med s citronem – pro své antiseptické vlastnosti v kombinaci s čerstvým citronem je nejvhodnějším sladidlem do horkého černého čaje.

zázvor – tento peprný pomocník je obecně prospěšný pro zdraví a posílení imunity. Nastrouháním zázvoru můžete připravit nápoj, který ochutíte medem a citronem. Milovníci zázvoru, ocení vychlazený nápoj i v letních měsících.

jitrocel – v dnešní době lze zakoupit jitrocelové bonbony, čaj v sáčku atd. Pokud však chcete zůstat u ryze ,,babské“ přípravy, usušte si jej a následně si můžete při obtížích připravovat jitrocelový čaj.

máslový čaj – černý čaj doplníme lžící másla a medu. Poté, co nejrychleji vypijeme.

obklad z vařených brambor – uvařené brambory rozmačkáme, zabalíme do bavlněného šátku, přiložíme kolem krku a poté zajistíme teplou šálou. Nejlepší je zábal přiložit na noc před spaním.

Babská rada podpořena i lékařem

I lékař Vám pravděpodobněji místo máslového čaje doporučí tzv. Priessnitzův obklad.

Tento obklad podporuje snadnější prokrvení zánětlivého místa a tím pádem rychlejší hojení.

Postup:

Bavlněný šátek nebo kapesník namočíme do studené vody. Poté přiložíme na krk a zabalíme do igelitu. Vše upevníme šátkem nebo šálou, kterou též obmotáme. Obklad si nechte 2-3 hodiny a opakujte po 4 hodinách do zmírnění potíží.

A kterou radou se řídíte Vy?

Rakovina prsu

Rakovina je velmi nepříjemná nemoc, které se každý oprávněně bojí, protože je pro mnohé smrtelná. Samozřejmě, že každá rakovina je trochu odlišná a právě rakovina prsu je jemnější varianta této hrozné nemoci.

Mám se bát, že mě tato nemoc přepadne?

Bylo zjištěno, že v České republice je rakovina prsu nejčastějším nádorem u žen, takže je velmi rozšířená. Nejen u nás, protože tato nemoc je velmi rozšířená i v zahraničí a pokud bychom vytvářeli pomyslné žebříčky, tak by se tento typ rakoviny bil o přední místo. Avšak jeho četnost má svou výhodu, protože díky tomu je více probádaná, a tedy je léčitelná. Pravdou je, že její následky jsou u žen poznat, většinou díky uříznutému ňadru, avšak stává se jen výjimečně, aby někdo následkem této nemoci zemřel. Celý příspěvek

Zbavte se jizev mávnutím kouzelného proutku

Vyzkoušejte produkt Dermatix, který je průhledný a rychleschnoucí. Jedná se o silikonový gel, který slouží k potlačení a prevenci vystouplých nevyzrálých jizev. Pokud u vás došlo k poranění kůže a to ať už v důsledku úrazu, nebo poranění způsobil chirurgický zákrok, máte možnost potlačit viditelnost této jizvy. Sice tomu, aby jizva byla vidět, samozřejmě nikterak nezabráníte, ale eliminovat viditelnost jizev můžete.

Krém Dermatix dokáže velmi výrazně zlepšit vzhled jizvy a to ať už jizvy čerstvé, nebo takové, kterou máte již delší dobu. Používá se až tehdy, když je rána zhojena. Nepoužívejte je na místo, které se stále ještě hojí. Celý příspěvek

Poševní záněty

Zajímá vás, jak vnikají? Špatnou hygienou nebo naopak přehnanou hygienou nebo nechráněným pohlavním stykem. V dnešní době velmi častou záležitostí. Pokud máte pocit, že něco není v pořádku, neváhejte vyhledat svého gynekologa. Celý příspěvek